Artikelen


Gooi de geschiedenis niet weg, want er zijn genealogen die u er een plezier mee kan doen.

Kijk in uw kelder, zolder, garage, box of kasten. Er staat vast nog ergens een schoenendoos met kaartjes, aankondigingen en oude foto's. Dit materiaal kan voor het genealogisch onderzoek naar de familie Van den Heuvel van belang zijn, terwijl het bij u misschien alleen maar in de weg staat. Misschien heeft u ooit deze spullen meegenomen toen er een geliefd persoon overleden was en er sindsdien eigenlijk nooit meer in gekeken. Dus als u dit nu leest, bekijk deze spullen dan nog eens en misschien zit er iets tussen waarmee u het genealogisch onderzoek naar de familie van den Heuvel weer een stukje verder mee op weg kan helpen.

U zult verbaasd staan wat er iedere dag aan kostbare informatie wordt weggegooid, wat misschien het bewijs was van het bestaan van een van onze voorouders op deze wereld. De meeste mensen denken dat deze spullen voor niemand een waarde hebben maar voor een genealogisch onderzoeker kan het een ware schat zijn, wachtend op de ontdekking.  

Als u op enige manier gerelateerd bent aan de familie Van den Heuvel en u bent in het bezit van items die voor het genealogisch onderzoek van belang kunnen zijn, neemt u dan contact met mij op voordat u besluit om de spullen weg te gooien, omdat ze voor u misschien geen waarde hebben.

Misschien is het wel een ontbrekend stukje van de puzzel over de familie Van den Heuvel en ik zou dat graag met andere Van den Heuvels willen delen.U moet hierbij denken aan foto's (waar bij oude foto's vaak op de achterkant vermeld is wie er precies opstaan), geboorte, huwelijks en rouwkaarten, persoonsbewijzen, cijferlijsten, diploma's en diverse soorten aktes. Ik kan begrijpen als u er zelf geen afstand van wilt doen, maar een scan of fotokopie is uiteraard ook van harte welkom.